KÜTAHYA İL GENELİ DEPREM ANI TATBİKATI

DEPREM TATBİKATI

2021 Afet Eğitim Yılında eğitimlerin pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla İçişleri Bakanlığınca 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edilmiştir.

Ortak afet kültürünün yaygınlaştırılması, bu bağlamda farkındalığın arttırılması amacıyla geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız öncülüğünde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla, 24 Haziran 2022 Cuma günü saat: 21:00'de "Deprem Anı - Çök/Kapan/Tutun" tatbikatı icra edilmesi planlanmaktadır.

Belirtilen gün ve saatte belediyelerin anons sisteminden duyurulacak siren sesi ile birlikte başlayacak olan tatbikat tüm personel, öğrenci ve öğrenci velilerimize duyurulur.

TATBİKAT BİLGİLENDİRİCİ VİDEO LİNKİ https://www.youtube.com/watch?v=PfWAs10H9o0

20-06-2022